Купуване на собствени безплатни, местни или (между)национални номера директно онлайн

България:0800-46 068
belfabriek-uitbellen-met-een-hardphone

Осъществяване на повикване с твърд телефон

Специализирано устройство на всяко бюро Възможно и за надомни работници

Обаждане с твърд телефон

Какво представляват твърдите телефони? Те са прости: телефони, които са на почти всяко бюро, да речем, от 50-те години на миналия век. В продължение на десетилетия те са осигурявали отлично обслужване. И все още го правят, въпреки бързото развитие на софтфоните. Макар да сме убедени, че бъдещето принадлежи на софтфоните, които са колкото достъпни, толкова и всеобхватни, няма нищо лошо в добрия настолен телефон. Но кой настолен телефон трябва да изберете? Почти всички офис телефони, продавани през 2019 г., са VoIP телефони. VoIP е съкращение от Voice over Internet Protocol (Глас по интернет протокол). Това са телефони, които позволяват пренос на глас през интернет. Всеки VoIP настолен телефон преобразува гласа в пакети данни, които се пренасят по интернет. Един VoIP настолен телефон е свързан към местната (фирмена) мрежа и осъществява цифрова интернет връзка с действителната телефонна мрежа. Това се извършва напълно автоматично чрез потребителско име и парола. Това се нарича SIP акаунт.

Кой VoIP телефон да избера?

Това зависи до голяма степен от вашите изисквания. Съществуват голям брой марки, които предлагат висококачествени VoIP хардфони. De Belfabriek има леки предпочитания към твърдите телефони на Cisco. Заради доброто качество и надеждност, но и защото по принцип всеки доставчик на ИКТ познава устройствата и следователно знае как да ги инсталира.

За инсталацията

Ако се нуждаете от ограничен брой VoIP телефони, инсталацията е лесна за извършване от вас. Това, разбира се, води до намаляване на разходите. Процедурата винаги е подобна: въвеждате потребителско име и парола за всеки хардфон, след което устройството се регистрира в телефонната мрежа чрез интернет. И сте в бизнеса. Ако се нуждаете от VoIP устройства на повече от осем работни станции, искате да пренасочвате обажданията помежду си, да имате локална гласова поща за всяко устройство и бихте искали да работите с централна адресна книга, нещата стават по-сложни. В този пример е препоръчително да работите с местна телефонна централа, която е цифрово свързана с телефонна платформа чрез SIP магистрала. Можете да поръчате SIP магистрала от Belfabriek. Инсталацията на твърдите телефони обаче не минава през нас, а през вашия специалист по ИКТ.

Заключение

Ако искате да използвате VoIP устройства на <8 работни станции, ви съветваме да се погрижите за това сами. Особено ако няма допълнителни изисквания (гласова поща, централни адресни книги и др.) към решението. За над 8 настолни устройства и/или по-усъвършенствана настройка е по-разумно да привлечете страна по ИКТ. За самостоятелна инсталация: с удоволствие ще ви окажем подкрепа по телефона при въвеждането на данните за вход, за да можете бързо (и правилно!) да задействате устройствата с хардфон.

С всички наши номера имате достъп до филтри за повиквания, падащи менюта, статистика и много други допълнителни функции.